Парламентарната група на БСП за България поиска парламентът да изслуша министър-председателя

...
Парламентарната група на БСП за България поиска парламентът да изслуша министър-председателя
Коментари Харесай

БСП поиска изслушване на премиера и министъра на финансите във връзка с наводненията по Черноморието

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " изиска Народното събрание да изслуша министър-председателя и министъра на финансите по отношение на наводненията по Черноморието и наличните средства във фонд " Бедствия и повреди ", съобщи кореспондент на " Фокус ".  

" За следващ път ни връхлетя нещастието с наводненията по Черноморието. Беше Бисер, беше Аспарухово, беше Мизия, беше карловските села, а в този момент и това ", съобщи Корнелия Нинова.

По думите й с изключение на поради естествената буря, тези наводнения са породени от корупцията, която е обвързвана с противозаконната сеч и непочистването на речните корита.

" Този проблем е рецидив и изисква сложно решение. Този проблем късае противозаконната сеч на гори, неподготвената инфраструктура, непочистените корита, корупция при средствата, които се отпускат за решаването на този проблем, а в последна сметка завършва с човешки нещастия, с погубването на имущество – частно и държавно ", сподели още тя.

Според водача на Българска социалистическа партия изпълнителната власт би трябвало ясно да съобщи какъв брой средства има във фонда за бедствия и повреди, с цел да може да се разпределят средствата за подкрепяне на потърпевшите.

" Сигурна съм, че никой не знае какъв брой пари има във фонд " Бедствия и повреди “. Обещават се пари за помощ на фамилиите, само че дали ги има в бюджета, тъй като фонд " Бедствия и повреди “ беше доста претрупан с разноски за сходни случаи ", безапелационна бе тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР